måndag 11 oktober 2010

Las Vegas

Las Vegas är för en amerikan lite som vad Liseberg är för en Göteborgare; en viktig del av kulturidentiteten. Hit vallfärdar amerikanerna för att spela, festa och synda. 39 miljoner hotellnätter per år får det Bingolotto under Leif "Loket" Ohlssons storhetstid att likna ett lokalt tombula-lotteri. Här rullar pengar. Med apatisk blick sitter tiotusentals amerikaner och stirrar in i enarmade banditer. Om och om och om igen hoppas de på att få jackpot. Inget Casino har fönster. Inte heller klockor. Detta är för att något så trivialt som tid ska störa spelarna. Allt sker med industriell precision.

Självklart står denna plats högt på sevärdheter i USA och vi bokade in oss på hotellet Circus Circus på huvudgatan "The Las Vegas Strip". På denna sex kilometer långa gata ligger alla legendariska casion; Ceasar's Palace, The Venetian, Mirage, The Luxor etc etc.

Vi snörde på oss promenadskorna och bestämde oss för att beta av alla sevärdheter systematiskt; från norr till söder. Vi gick och gick och gick. När vi blev hungriga åt vi, när vi blev törstiga drack vi och när vi sju timmar senare blev utmattade tog vi en taxi hem till Circus Circus. Vi hade egentligen tänkt stanna två dagar för att softa och ta det lugnt men Las Vegas är inget ställe där man tar det lugnt. Det är "All In" som gäller...

/Rickard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar