måndag 4 oktober 2010

Temple Gun Club

Resdag till Dallas. Vad då hitta på? Varför inte hitta en Gun Club?

Google är bra. En bit utanför staden Temple svänger vi av på en grusväg där en auktoritär jänkare med sydstatsbrytning undrar vad vi har för ärende i trakten. Lätt osäkert berättar vi om vår uppfattning om deras vapenkultur och att vi skulle vilja provskjuta lite. Han låter oss köra in på klubben där vi möts av Dave. Han berättar att de har skjutövning/tävling och att vi gärna får se på. Det är olika taktiska försvarsövningar med olika scenarier varav en lyder:

"Your high-paying IT job has been sent to India and you now work at 7/11. You'r just getting off work very late one night and decide to exit through the back door and got the dumb idea of taking a short cut throw an alley. As you exit the building you see a group of bad guys, unfortuantly the back door has closed and is self-locking, tonight it actually works..."

Efter att de är klara med sitt är det så vår tur. De låter de oss skjuta på ett gäng bad guys-papptavlor med en Glock 17.

En kille på klubben, Gordon med bockskägg, visar sig vara en trevlig prick. Han har en AR 15 (assault rifle, civil version av M16) i sin truck. Ammo till den får man inte ha i bilen, men är man amerikan är det ens rättighet. Likväl som det är att till vardags bära vapen. Han låter oss tömma ett gäng magasin var. Stackars pappdockor.

Att skjuta i sig var kul. Men att stövla in och bli mottagen med öppna armar av exmilitärer från en vapentokig delstat kändes verkligen speciellt.

/Andreas








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar